Vem sköter trappstädningen?

Städningen i trappan är väldigt viktig, den bör göras på ett noggrant sätt. Vem sköter den idag? Har de koll på hur de får bort alla bakterier? För allas bekvämlighet - ha ett rent trapphus.

Trapphusets hygien är väldigt viktig att ha koll på. Varenda dag går flera människor därigenom, kanske är någon förkyld? Eller har influensa? Det kan vara vad som helst. För att då minska spridningen av detta krävs det att man städar och dödar eventuella bakterier. Vet ni vad som krävs för att döda bakterier? Om inte, anlita ett företag som kan. Då får ni ett rent, hygieniskt trapphus.

Bort med smuts och damm

I ett trapphus samlas allt möjligt smuts och damm. Människor går in och ut och drar på väg till sin lägenhet av en hel del smuts under vägen. Där samlas även en hel del bakterier, speciellt på ställen som är mer utsatta, t ex handtag och räcken. Om det finns hiss är även den ett väldigt utsatt ställe. Många olika trycker på knapparna där inne och det bör tvättas ordentligt för att hålla det hygieniskt.

Ett företag som arbetar med städning vet hur man gör. De vet var smutsen och bakterierna samlas. De vet även vilka medel som krävs för att få bort de olika bakterierna. Om ni väljer att leja bort städningen kommer ni att få ett noggrant städat trapphus där både ni och era hyresgäster kommer trivas. Tänk även på att inte välja för starka dofter. Då det är många olika som vistas där vet man inte om de har några allergier eller andra problem som kan bli påverkade av starka dofter.

Flera fördelar

Det finns många fördelar med att lämna bort städningen. Det är inte bara att det faktiskt blir rent och att städarna vet hur de ska städa för att göra allt korrekt. Ni slipper också tänka på vilka medel ni ska använda och vilka städverktyg ni ska ha, för allt det har företaget ni väljer att anlita.

Du hittar olika städföretag genom att söka på nätet. Ni bör välja ett företag som arbetar efter största noggrannhet. Ring gärna några olika och fråga om prisuppgifter. Ni väljer själva hur många gånger ni vill att de ska komma och städa, en gång i veckan eller en gång i månaden. Valet är ert. Städarna är där för att göra er vardag lättare och hjälpa er att hålla ert trapphus rent.

17 Nov 2020

Om sidan

Den här sidan handlar om städning, om städredskap och rengöringsmedel. Här avhandlar vi städtekniker, vilka slags städredskap som är bäst. Vilka slags rengöringsmedel som passar till olika slags fläckar. Hur man hittar rätt i städbranschen och hur man kan få en hemstädning som fungerar.