Välja rätt dammsugare

Finns det verkligen olika slags dammsugare? Jo tänk för att det finns det. De flesta tänker på en vanlig dammsugare som man oftast hittar hemma hos folk. Här går vi igenom de olika slags dammsugare som man kan skaffa sig och som passar olika tillfällen och vad som ska dammsugas upp.

  1. Med eller utan sladd – den dammsgare som är utan sladd, brukar vara mindre handdammsugare som man kan dammsuga upp brödsmulor med. De som har sladd är större och kan dummsuga allt från bilens inredning och hemmets alla vrår.
  2. Centraldammsugning – då har man en central motor inne i huset och olika sladdar som man kopplar till den centrala dammsugaren. Det innebär att man har långa sladdar. Har man till exempel flera våningar på sitt hus slipper man bära dammsugaren upp och ner.
  3. Robotdammsugare – dessa dammsugare går där hemma för sig själv och dammsuger upp allt. De är då så pass "intelligenta" att de går tillbaka till sin laddplats när den är färdig.
  4. Storstädningsdammsugare – dessa dammsugare är större och lämpar sig om man arbetar på en arbetsplats och behöver dammsuga upp damm, spån och sådant som hamnar på golvet medan man arbetar.
  5. Tvätt/dammsugning – till sist finns det dammsugare som kan tvätta golvet medan den samtidigt dammsuger upp sådant som finns på golvet. Man kan tvätta mattor med denna slags dammsugare.

Om sidan

Den här sidan handlar om städning, om städredskap och rengöringsmedel. Här avhandlar vi städtekniker, vilka slags städredskap som är bäst. Vilka slags rengöringsmedel som passar till olika slags fläckar. Hur man hittar rätt i städbranschen och hur man kan få en hemstädning som fungerar.