Våra bästa tips om hur man städar badrummet

Badrummet är ett ställe i hemmet som behöver städas lite oftare för att hålla sig så rent och fräscht som möjligt. Läs vidare nedan för bra tips när ni ska städa era toaletter och badrum.

Det blir gärna snabbt väldigt grisigt och smutsigt just i badrummet. Det behöver städas där ofta, och gärna flera gånger i veckan, för att det ska hålla sig rent och fräscht. Är man många i familjen så blir det fort ännu mer smutsigt, och kanske behöver det städas varje dag. Men den dagliga städningen, som många ofta gör i sitt badrum, eller får via sin hemstädning, räcker inte. Det behöver göras en storstädning av toaletterna och badrummen för att det ska bli riktigt rent överallt. Kalkavlagringar och mögel kan lätt uppstå i sådana här typer av våtutrymmen. Rester från hårborstar, tandkräm, andra krämer och liknande fastnar lite överallt och behöver tas bort för att det inte ska kännas sunkigt i badrummet.

Kakel och klinkers

Just kakel och klinkers utgör ofta en stor del av badrummet. Eller så har man våtrumstapeter uppsatta på väggarna och så även på golven, men de behöver ju rengöras de också, för att det ska hållas rent och fräscht. Ett hett tips för att få rent sitt kakel i badrummet är att använda sig av ättika. Den blandas med varmt vatten som sedan sprayas på och därefter får en stund på sig för att verka. Detta torkas sedan av med trasa, och ert kakel kommer att glänsa och se ut som nytt igen, plus det bästa av allt - det är helt rent!

Toalettstolen och handfatet

Om toastolen eller handfatet är riktigt smutsiga så kan det med fördel användas samma typ av rengöring här, ättika. Låt det sedan verka över en natt så kommer stolen och handfatet att glänsa dagen efter. Men om man hellre använder sig av någon typ av wc-rent så kan man spruta på rejält i toastolen för att sedan låta verka en stund, innan man skurar. Det felet många faktiskt gör, är att de skurar för snabbt innan medlet har fått göra verkan. Runt handfatet och kranen kan det ibland finnas fläckar och avlagringar som inte vill ge med sig, de sitter hårt som berget och det blir inte rent hur väl man än skurar. Ett tips då är att använda sig av en tandborste, den har lättare att komma åt. Ha lite salt på och skrubba tills alla fläckar är väck.

27 Mar 2020

Om sidan

Den här sidan handlar om städning, om städredskap och rengöringsmedel. Här avhandlar vi städtekniker, vilka slags städredskap som är bäst. Vilka slags rengöringsmedel som passar till olika slags fläckar. Hur man hittar rätt i städbranschen och hur man kan få en hemstädning som fungerar.