Vad brukar ingå i hemstädning?

Har du tröttnat på att städa hemma? Då är du inte ensam. Men vad innebär det att få denna hjälp? Får man även disken diskad och tvätten vikt? Vad brukar ingå i hemstädning? 

Städning i alla rum 

Vanligtvis är det flera olika moment som brukar ingå i en hemstädning men generellt kan man räkna med att alla rum blir rena och fräscha. Rum som hall, vardagsrum, sovrum och andra sällskapsytor får sig en omgång med både dammsugare och skurmopp. 

Även möbler brukar dammsugas och dörrar, karmar, fönsterbrädor samt uttag torkas av. Papperskorgarna töms och speglar putsas. Möbler och övriga avlastningsytor blir fria från damm och smuts och det känns välstädat och trevligt när man kommer hem. 

Extra rengöring i kök och badrum 

För kök och badrum som är rummen som dom flesta använder allra flitigast läggs lite extra kärlek. Daglig användning gör att det samlas smuts snabbt och i köket blir många ytor flottiga av stekos och annat. Har man köpt en hemstädning kan man räkna med att vitvaror torkas av med trasa, samt att fläkt, spis och ugnslucka blir skinande rena. Detta gäller även köksbord och andra ytor i rummet. Sopskåpet brukar rengöras både in- och utvändigt och naturligtvis slängs alla sopor. Golv dammsugs och torkas, lika så lister och socklar. 

För badrummet gäller ungefär detsamma – det rengörs noggrant alltifrån vad gäller WC-stol till duschkabin eller badkar. Golv och väggar torkas av och resultatet brukar kännas både fräscht och inbjudande. 

Utrustning och förbrukningsvaror – kan ingå

För en grundlig hemstädning behövs både utrustning och en hel del annat material, så som rengöringsmedel som lämpar sig för olika ytor. Kontrollera alltid om det ingår städmaterial eller om du förväntas köpa hem detta i förväg. 

Olika tjänster hos olika firmor 

Exakt vad som brukar ingå i en hemstädning kan skilja sig en aning beroende på vilken firma man väljer att anlita. Någon kanske lägger extra energi på ett visst moment medan någon annan lägger fokus på helheten. För att veta säkert är det klokt att kolla upp detta i förväg så att man vet vad man kan vänta sig. 

Ett tips är att jämföra några olika städfirmor för att se vad dom har ett erbjuda och vilken som känns mest lämpad för just dig, dina behov och ditt hem. Efterfrågar man något specifikt brukar det gå att lösa men i vissa fall räknas detta som tilläggstjänst. Då får man betala en extra slant men det kan det vara värt för att spara tid och energi till annat. 

5 Nov 2019

Om sidan

Den här sidan handlar om städning, om städredskap och rengöringsmedel. Här avhandlar vi städtekniker, vilka slags städredskap som är bäst. Vilka slags rengöringsmedel som passar till olika slags fläckar. Hur man hittar rätt i städbranschen och hur man kan få en hemstädning som fungerar.