Unna dig lite vardagslyx - ta hjälp med hemstädning

Har du svårt att hinna med i vardagskarusellen med jobb, familj, fritid och dessutom ett hem som ska skötas? Lej bort hemstädningen, och njut av både ett välstädat hem och mer tid över till annat.

Livet i det berömda ekorrhjulet kan emellanåt vara ordentligt stressigt för de flesta, inte minst om man bollar både heltidsjobb, småbarn, fritidsaktiviteter, träning och läxläsning. Att dessutom hitta tiden till att hålla hemmet rent, städat och fräscht kan ibland kännas övermäktigt. Hur ska man egentligen hinna med allt, och hur gör alla andra? Hemligheten heter städhjälp. Varför slå knut på sig själv att göra allting på egen hand, när man egentligen inte måste? Att ta hjälp med hemstädning en gång i veckan eller ett par gånger i månaden kan göra stor skillnad för att lyckas med vardagspusslet. Du får mer tid över till annat, och får dessutom njuta av att komma hem till ett skinande rent och väldoftande hem - utan att ha behövt lyfta ett finger.

Hur hittar man en bra städfirma?

Vare sig du bor i Stockholm, Göteborg, Luleå eller Malmö finns det gott om bra företag för hemstädning. Är det första gången du ska anlita städhjälp? Kanske känner du dig osäker på vilken firma som egentligen är bra och vilken du ska satsa på? Hör dig för med vänner och bekanta om de har några tips och referenser. Om inte, är det alltid bra att ringa runt till några olika för att jämföra priser och upplägg. Välj en som både är prisvärd, flexibel och som känns pålitlig och proffsig. Hemstädning innebär trots allt att en främmande person ska få tillgång till ditt hem och dina personliga utrymmen och saker, varför en bra magkänsla och en bra personkemi med den man anlitar förstås är viktigt.

Vad ingår i en hemstädning?

Det beror helt och hållet vad du vill ska ingå. En riktigt professionell städfirma erbjuder flexibla städtjänster, till stor del anpassningsbara utifrån vad du önskar och vill ha. Oftast består en standardstädning av dammsugning, dammtorkning, svabbning av golv, rengöring av alla ytor samt fullständig köks- och badrumsstädning. Många väljer ett löpande avtal med städning en gång i veckan, men det går förstås att få oftare eller mer sällan än så om man hellre föredrar det. Skulle det kännas tryggare om samma städare kom varje gång? Inga problem. De allra flesta professionella städfirmor kan oftast lösa det utan bekymmer.

15 Jul 2020

Om sidan

Den här sidan handlar om städning, om städredskap och rengöringsmedel. Här avhandlar vi städtekniker, vilka slags städredskap som är bäst. Vilka slags rengöringsmedel som passar till olika slags fläckar. Hur man hittar rätt i städbranschen och hur man kan få en hemstädning som fungerar.