Undvik det kanske största stressmoment i flytten

Att flytta är en pärs och att flyttstäda är möjligtvis ännu värre. Men det finns tjänster som gör att man faktiskt kan välja bort flyttstädningen och bara fokusera på själva flytten.

Vanligtvis är en flytt väldigt påfrestande. En hel del planering krävs, då flyttbilar ska bokas, vänner skall kontaktas och samtidigt skall det övriga i livet flyta på. Sen ska ju själva flytten genomföras, med tunga lyft, nedmontering av möbler och körande fram och tillbaka. Sen när man tror att allt äntligen är klart så väntar en inte alls så liten detalj: flyttstädningen. Man måste åka tillbaka till det gamla huset eller lägenheten och städa den så noga att man ska kunna äta från golvet. Utan förarbete kan en flyttstädning ta en hel dag eller mer. Och ofta så krävs det lite planering även för flyttstädningen. Vad man ofta inte tänker på är att det finns städfirmor som specialiserar sig på flyttstädning och kan genomföra jobbet tryggt och professionellt.

Tryggt och professionellt

Anlitar man en flyttstädningsfirma så kan man helt och hållet släppa den delen och enbart fokusera på flyttningen. De genomför nämligen en besiktning vilket garanterar att man kan känna sig trygg i att lämna över lägenheten till de nya ägarna utan att oroa sig för att de skall upptäcka brister i städningen. Om man själv väljer att städa öppnar man genast dörren för oväntade utgifter, man riskerar nämligen att missa något och på så vis få betala en avgift. Detta orosmoment faller helt bort vid bokning av flyttstädning då de genom flera års erfarenhet inte missar något, eller tar några risker. Man kan då vid sista låda uppburen till den nya bostaden anse flytten som helt klar och därmed komma igång med sitt nya liv i sin nya bostad fortare.

Prisvärt och tidsparande

Flyttstädningsfirmor utnyttjar ofta RUT-avdraget vilket gör att man som kund kan dra av 50 procent på arbetskostnaden. I övrigt så betalar man ofta per kvadratmeter och som vid andra tjänster så får man offert innan arbetet utförs. Utöver detta så tillkommer allt som oftast också nöjd-kund-garanti vilket försäkrar en om att det inte uppkommer några oväntade avgifter i efterhand. Prisvärdhet i all ära men den kanske absolut största fördelen med att anlita flyttstädning är att man sparar tid. Tid då man slipper städa och tid då man slipper gå runt och vara ofokuserad på grund av oron i att man kan ha glömt städa något.

1 Apr 2020

Om sidan

Den här sidan handlar om städning, om städredskap och rengöringsmedel. Här avhandlar vi städtekniker, vilka slags städredskap som är bäst. Vilka slags rengöringsmedel som passar till olika slags fläckar. Hur man hittar rätt i städbranschen och hur man kan få en hemstädning som fungerar.