Städning av allmänna ytor i flerbostadshus

En viktig faktor för trivseln och värdet i flerbostadshus är städningen av allmänna ytor. Att hålla dessa ytor rena och funktionella är avgörande för både boende och besökare. Det finns olika sätt att hantera städningen på och olika personer som används för städningen.

Hur man hanterar städningen av allmänna ytor

Städningen av allmänna och gemensamma ytor i och runt flerbostadshus är viktigt att sköta, eftersom det i förlängningen kan bli farligt för boende och besökare om man inte gör det. Utomhus kan högt gräs och ogräs vara farliga och orsaka snubbling. Nedfallna grenar eller högar med löv kan också bli hinder. Förvuxna buskar kan rivas upp sår på förbipasserande. Även inomhus kan faror uppstå där man kan snubbla eller halka och därmed trilla och skada sig rejält.

Värdet av bra städning

En hög standard när det gäller städning av gemensamma ytor är inte bara viktigt för att undvika faror och olyckor, utan det kan även öka värdet och trivseln i fastigheten. Det som kommer in i trapphuset har en tendens att även följa med in i lägenheterna. Därför är det mycket viktigt att trappstädning för bostadsrättsföreningar sköts noggrant och med täta intervaller.

Hur man anlitar företag för städningen

Som bostadsrättsförening kan man välja vem man anlitar för städningen och hur den ska utföras. Många väljer att använda sig av någon av de boende i trapphuset. Detta är ett enkelt sätt att också kunna veta när det behövs städning och kunna gå in snabbt med punktinsatser. Andra väljer att anlita företag eller har i sin egen organisation anställda som sköter alla trapphus i bostadsrättsföreningen, om det är en större sådan. Vilket alternativ man väljer bestäms av medlemmarna.

3 Jun 2023

Om sidan

Den här sidan handlar om städning, om städredskap och rengöringsmedel. Här avhandlar vi städtekniker, vilka slags städredskap som är bäst. Vilka slags rengöringsmedel som passar till olika slags fläckar. Hur man hittar rätt i städbranschen och hur man kan få en hemstädning som fungerar.