Rent kontor ger glada medarbetare

Det är inte roligt att arbeta om lokalerna är ofräscha. Arbetslusten påverkas negativt av oordning. Ett kontor ska vara rent och snyggt för att vara trevligt. Då kan alla prestera bättre.

Alla vinner på att de anställda på en arbetsplats mår bra och känner sig uppskattade. Ett kontor där oreda och dålig stämning råder kan aldrig bli en plats där man uppnår goda resultat. När personal känner sig uppskattad arbetar man med större glädje och detta ger positiva resultat.

Ett grundläggande krav som alla medarbetare har är att arbetsplatsen är trevlig. Det handlar om möblering och läge men framför allt handlar det förstås om städning. En arbetsplats som städas dagligen doftar gott och ser trevlig ut. Ett kontor med gårdagens kaffekoppar, otömda sopsäckar och skitiga toaletter - inte så värst. Daglig städning är en god investering och handlar om att uppfylla baskrav.

Hygien och trivsel

God hygien och trivsel går hand i hand. Ett kontor ska se ut som följer:

Entrén ska ha rena golv och avtorkade ytor - här är företagets fasad som alla ser, även kunder och andra utomstående. Kontorsrummen ska ha tömda papperskorgar och avtorkade skrivbord. Toaletterna behöver daglig översyn och välfyllda förråd av papper och tvål. Lunchrum ska ha rengjorda mikrovågsugnar, rent porslin och sopsäcken ska tömmas dagligen.

Extra trevligt blir kontoret med lite växter och annat pynt men sådant kan inte dölja bristande städning i längden. Förutom den trevliga stämning som kommer av en positiv kultur är städningen det viktigaste för en bra arbetsplats.

Läs mer om kontorstädning på denna sajt: https://www.kontorsstädarnaistockholm.se 

9 Nov 2020

Om sidan

Den här sidan handlar om städning, om städredskap och rengöringsmedel. Här avhandlar vi städtekniker, vilka slags städredskap som är bäst. Vilka slags rengöringsmedel som passar till olika slags fläckar. Hur man hittar rätt i städbranschen och hur man kan få en hemstädning som fungerar.