Rent i alla skrymslen

När man blir anlitad för att utföra en flyttstädning är det viktigt att man vet vad som ska göras. Missar man något innebär det inte enbart att kunden blir missnöjd. Städningen måste göras om.

Vid en flyttstädning ska alla ytor vara skinande rena. Som ny boende är det inte trevligt att behöva flytta in i ett smutsigt hem. Man vill inte hitta hår eller smulor från den tidigare boende. Allt sådant kan sätta en negativ ton på hur man ser på bostaden. Förutom att man kanske direkt får gå från att städa sitt gamla hem till att städa det nya.

Om man inte sköter städningen så kan även annat tråkigt hända. Det kan vara lätt att missa personliga detaljer i skrymslen och vrår. Kanske något som trillat bakom badkaret. Eller som ligger längst upp på en hylla. Därför är det oerhört viktigt att man genomför en flyttstädning korrekt. Representerar man ett företag som anlitats så är det ännu viktigare att det blir bra. Förutom att man annars får göra om städningen så ger det ett dåligt betyg. Något som kan göra att man framöver får färre kunder att arbeta för.

Lista att pricka av

När en flyttstädning genomförs är man oftast flera som städar samtidigt. Därför är det viktigt att man antingen tar var sitt rum eller att man bestämmer olika arbetsuppgifter. Det kan annars vara lätt hänt att något missas. Är man riktigt noggrann så har man en lista för varje bostad. Det är då lätt att pricka av när man är färdig per rum. Vill man vara helt säker så kan man avsluta med att göra en besiktning av resultatet. Man går då från rum till rum och synar varenda centimeter i sömmarna. Då kan man lättare upptäcka ifall det finns missar eller brister.

Medel och redskap

En lyckad flyttstädning beror på flera olika saker. Rätt rengöringsmedel, rätt redskap och rätt handlag. Men man måste även veta var man ska lägga krutet och hur noga olika städningar är. När det kommer till flyttstädning så ska allt vara skinande rent i bostaden. Men så är det inte när det gäller alla ytor som hör till bostaden.

Källare, vind, garage och längor behöver oftast endast sopas av. De är grovytor där man inte är mer noggrann än att det är fritt från smuts, damm och spindelväv. Därför kan det vara ytor som den boende själv städar.

26 Aug 2020

Om sidan

Den här sidan handlar om städning, om städredskap och rengöringsmedel. Här avhandlar vi städtekniker, vilka slags städredskap som är bäst. Vilka slags rengöringsmedel som passar till olika slags fläckar. Hur man hittar rätt i städbranschen och hur man kan få en hemstädning som fungerar.