Njut av livet, skaffa städhjälp!

Allt fler väljer att få städhjälp. Tiden för städning spenderas istället med familj och vänner. Städfirmor finns det gott om. Kontrollera alltid priser och referenser innan du anlitar.

Ett städat hem är en fröjd och något av ett måste för de flesta. Det är mer eller mindre självklart att ha ett fräscht och städat hem. Hur går det ihop i en tid då fritiden värderas allt högre, allt fler vill helst träna eller unna sig en stund med familj och vänner istället för att spendera tid på hushållssysslor? Och det är inte mer än rätt. Som tur är finns det hjälp att få. Det kryllar av städfirmor som erbjuder bra tjänster, är flexibla och ser till att klienten blir nöjd. Vad är en bra städfirma och vad ska du titta på när du väljer en? Det finns att läsa om under nästa rubrik.

En bra städfirma har skräddarsydda tjänster

Att antalet städfirmor är relativt stort råder det ingen tvekan om. Vilka är bra bland dem, det är den största frågan. Långa referenslistor där nöjda kunder har visat sin tacksamhet gentemot aktören är ett tydligt tecken på att städfirman är en av de bättre. En personlig rekommendation från en bekant eller vän kan givetvis fungera precis lika bra som en officiell referenslista. Skräddarsydda tjänster är en annan viktig faktor. Är städfirman flexibel och villig att erbjuda de städmoment som du och ditt hushåll behöver och letar efter eller finns det enbart förutbestämda paket som klienten måste anpassa sig efter? Flexibilitet, lyhördhet och en stor anpassningsförmåga är tre saker som en bra städfirma ska ha.

Vad kostar städhjälpen?

Prisfrågan är väldigt viktigt vid val av städhjälp. Vad kommer tjänsten att kosta och har du råd med den? Många städföretag är redo att skicka en offert via nätet utan att ens ha pratat med klienten. Det är inte det bästa sättet att göra affärer på. För att ett städföretag ska kunna ange en kostnad för sin tjänst måste de åtminstone ha pratat med dig för att förstå dina behov. Satsa därför på att prata med firman först, förklara i detalj vilka städmoment du vill ha med och begär en preliminär kostnad. En del aktörer står även för provstädningar som är kostnadsfria vilket är en trevlig gest gentemot kunden. Priset för städhjälp kan variera olika företag, områden och städer emellan. I de allra flesta fall erbjuder firmorna både pris per timme och ett paketpris.

27 May 2020

Om sidan

Den här sidan handlar om städning, om städredskap och rengöringsmedel. Här avhandlar vi städtekniker, vilka slags städredskap som är bäst. Vilka slags rengöringsmedel som passar till olika slags fläckar. Hur man hittar rätt i städbranschen och hur man kan få en hemstädning som fungerar.