Maximal rengöring med en sopmaskin

Stora ytor att hålla rent? Blir det lätt smutsigt och dammigt? Svårstädade utrymmen med ont om plats? Lösningen kan vara en sopmaskin som håller lokalerna prydliga både billigt och enkelt.

Olika verksamheter, till exempel industrier och verkstäder av varierande slag, brukar ge upphov till en hel del smuts av varierande slag. Allt från damm till grus. Hur man än gör lägger sig smutslagren som fallande snö över golven. Det här är ju något som naturligtvis måste hållas efter. Världen kan ju inte få se ut hur som helst. Man måste städa och hålla rent. Men det är ju inte helt lätt att hålla efter sånt här om lokalen är stor och golvytan vidsträckt. Att anställa en armé av golvsopare är sällan ekonomiskt försvarbart. Då är sopmaskinen ens vän i viken och räddare i nöden.

Vad kan man vinna på att sopa med maskin?

Den stora vinsten är effektivitet. En sopmaskin gör verkligen rent. För det handlar inte enbart om att en sopmaskin bara borstar bort skräpet. En bra maskin är ofta utrustad med flera olika borstar som alla samtidigt borstar golvet på olika sätt. Borstarna tar hand om både stort och smått, från damm till större partiklar som till exempel stenar och grus. De har även olika filter som ser till att dammet och alla andra partiklarna stannar i maskinen så att luften blir frisk, fräsch och dammfri. Men en sopmaskin är inte bara effektiv. Att sopa med maskin är också ekonomiskt försvarbart. En sopmaskin täcker stora ytor på kort tid. De kräver ofta inte mer än en förare och service och underhåll brukar ofta gå att få ganska billigt. Det går alltså lätt och snabbt att hålla rent och snyggt utan att det kostar skjortan.

Vilken maskin ska man välja?

Det beror helt på vilken typ av verksamhet man har och hur stora ytor man har tänkt sig att sopa med maskinen. Man bör också tänka på vilken typ av golv man har. Är det hårt eller mjukt? Laminatgolv eller heltäckningsmatta? Sopmaskiner finns i många olika modeller, från små lätta enheter man går bakom till stora kolosser med förarplats som kan användas både inom- och utomhus. Vad man behöver bestäms av vad man ska städa. I en del fall kan man tänka sig att investera i en mindre maskinpark. En liten maskin för de lite mindre och mer lättstädade ställena och en större för de platser som kräver lite aggressivare rengöring.

4 Mar 2020

Om sidan

Den här sidan handlar om städning, om städredskap och rengöringsmedel. Här avhandlar vi städtekniker, vilka slags städredskap som är bäst. Vilka slags rengöringsmedel som passar till olika slags fläckar. Hur man hittar rätt i städbranschen och hur man kan få en hemstädning som fungerar.