Lätt hitta städfirma i Stockholm

Att hitta en städfirma som utför olika slags städtjänster är relativt lätt att hitta i Stockholm. Där finns omkring 500-600 olika städfirmor, men många av dem är inriktade på kontorsstädning, byggstädning eller någon annan slags städning och som riktar sig till företag. Då kan det vara viktigt att hitta en allsidig städfirma som kan städa all slags städning som till exempel en rejäl storstädning av den egna bostaden och som vänder sig till privatpersoner i Stockholm. Hur hittar man rätt städfirma för en storstädning i Stockholm? Här kommer några tips och råd på hur man bör gå till väga.

Googla storstädning Stockholm

Man kan alltid börja med att googla "storstädning Stockholm" för att komma till några städfirmor som erbjuder just storstädningar i Stockholmstrakten. Googles sökmotor är inriktad på att hitta just frasen "storstädning" och Stockholm" på de hemsidor som har angett just detta i sin text. När sedan Google är färdig med att ha tagit fram några sådana exempel är det bara för dig att ta kontakt. Man kan börja med att fråga om offert, så man vet vilket pris de olika städbolagen tar för sin storstädning. Sedan kan man fråga om referenser som de olika städbolagen har. Har de goda referenser kan man gott och väl anlita det städbolaget.

Välj noggrant städfirma

Andra saker som kan vara viktiga att ta med är att de bör absolut ha egen F-skattsedel. Annars kan man som kund, inte dra av på Rut-avdraget för storstädningen. Skatteverket är mycket noggrann med att städfirman ska ha egen F-skattsedel. Annars är det du som kund, som blir arbetsgivare för städbolaget och då blir man tvungen att betala arbetsgivaravgifter och skatter, och det vill man sällan. Ska man kunna dra av för Rut-avdraget gäller det att man har anlitat ett självständigt städbolag och att de har betalat in alla skatter och arbetstivaravgifter själva.

Tänk på miljön också

Man kan även tänka på miljön och anlita det städbolag som endast använder sig av miljövänliga rengöringsmedel. Det brukar de oftast ange när de skriver om sig själva på den egna hemsidan. Det brukar vara en viktig faktor, om det inte är det just nu, blir det allt viktigare med tiden att vilja anltia ett städbolag som tar hänsyn till att det vatten som de häller ut i avloppet inte skadar miljön. Här finns det egentligen enbart ett rengöringsmedel som garanterat är miljövänligt och det är Grummes gröna såpa. Även Grummes diskmedel är miljövänligt och kan användas med gott samvete. Här kan du läsa mer om en städfirma som erbjuder storstädning i Stockholm: https://www.storstädningstockholm.net.

21 Oct 2019

Om sidan

Den här sidan handlar om städning, om städredskap och rengöringsmedel. Här avhandlar vi städtekniker, vilka slags städredskap som är bäst. Vilka slags rengöringsmedel som passar till olika slags fläckar. Hur man hittar rätt i städbranschen och hur man kan få en hemstädning som fungerar.