Låt en städfirma sköta flyttstädningen och få tid till annat

Är ni mitt uppe i att planera inför en flytt? Rensa, packa och förbereda med transport och flyttstädning? Det är mycket man ska hinna med samtidigt som livet helst ska rulla på som vanligt.

Att flytta är både roligt och jobbigt på samma gång. Samtidigt som man planerar inför flytten och rensar och packar ska man också sköta jobb och familj; hinna hämta och lämna på dagis eller skola, handla och laga mat och gärna också så smått börja med flyttstädningen.

Många putsar fönster och torkar ur skåp i den takt som de töms. Andra rengör ugnen och lever på hämtmat resterande tid i den gamla bostaden. Det kan vara påfrestande att flytta, och att ta hjälp med flyttstädningen kan vara ett sätt att få lite andrum. En flyttstädning i Göteborg är lika krävande som en i Stockholm och skiljer sig markant från en vanlig veckostädning.

Detta krävs vid en flyttstädning

Vid en flyttstädning ska alla spår från de personer som tidigare bott i bostaden städas bort. Detta innebär att alla ytor som väggar, tak och golv ska rengöras. Fönster ska putsas, lister ska torkas av och fläktar, vattenlås och golvbrunn ska alla rengöras noggrant. Man måste även städa under badkaret och självklart rengöra toalett, dusch och tvättställ ordentligt. I köket ska skåp torkas in- och utvändigt precis som garderoberna i sovrummet. Kyl och frys ska frostas av och spis och ugn ska göras skinande rena. Man får heller inte glömma att städa bakom och under alla vitvaror. Viktigt att komma ihåg är att även städa eventuella källar- och vindsförråd

Misslyckas man själv med flyttstädningen kan det bli dyrt

Det är lätt att missa något i flyttstädningen då man själv står för den, och det kan bli dyrt om hyresvärden i efterhand anlitar en städfirma eftersom man då som före detta hyresgäst får stå för räkningen.

Anlitar man en städfirma från början för att utföra hela flyttstädningen så har man kontroll på kostnaden, och skulle det bli en anmärkning är det städfirman som får städa om lägenheten. Vid en flyttstädning kan man även nyttja RUT-avdraget och på så vis komma ner i pris. Det kan ändå vara en god idé att vända sig till ett par olika städfirmor och be om prisuppgift innan man bestämmer sig. Att välja städfirma efter referenser kan också vara bra och ofta har man någon i sin bekantskapskrets som kan rekommendera en bra städfirma.

12 Aug 2020

Om sidan

Den här sidan handlar om städning, om städredskap och rengöringsmedel. Här avhandlar vi städtekniker, vilka slags städredskap som är bäst. Vilka slags rengöringsmedel som passar till olika slags fläckar. Hur man hittar rätt i städbranschen och hur man kan få en hemstädning som fungerar.