Kvalitativ hemstädning i Uppsala

Är du intresserad av hemstädning och vill veta mer hur man ska tänka gällande denna smidiga lösning? Vi tänkte gå igenom några viktiga saker och vi kan utgå från att du bor i Uppsala - en stad där det finns lagom mycket konkurrens mellan städföretag och där det i och med detta finns lite mer att tänka på gällande val av partner för hemstädning.

Hemstädning är utan tvekan den vanligaste tjänsten som används inom Rut-avdraget. Privatpersoner över hela landet - men främst i större städer - har insett värdet av att få ett rent hem till en billig peng och där man själv kan fokusera på annat. Det senare är viktigt. Idag så är tid en bristvara. Vi har mer på våra bord idag än förr och vi har svårare att duka av bordet i fråga. Bland alla måsten och alla intressen så finns det få luckor - någonting måste alltid prioriteras bort.

Där kommer professionell hemstädning in som en räddande ängel. Man kan öppna dörren till ett rent, fräscht hem och där man själv kunnat göra annat under tiden - arbetat, handlat, tränat, träffat vänner. Det här tar bort dåligt samvete och det minskar stress: professionell hemstädning löser upp många knutar.

Hitta rätt företag för hemstädning

Vi tänkte gå igenom några nyckelfrågor gällande hemstädning och vi kan säga att du bor i Uppsala och står inför att välja ett företag som ska hjälpa dig. Vi utgår här från att du siktar på en långsiktig lösning där du binder upp dig över tid - ett halvår eller ett år - och där det således inte handlar om en enstaka punktinsats.

  • Se över alternativen: Börja med att se över vilka företag som erbjuder hemstädning i Uppsala och kontakta dessa. Detta ger dig en bra bild över hur kostnaden kommer att se ut. De flesta företagen gör hembesök - gratis - för att räkna på jobbet.
  • Gå vidare: Välj ut de företag som är intressanta och fortsätt sedan med att undersöka dessa lite närmare. Internet är ett bra sätt att se över huruvida ett företag har fina omdömen och recensioner. Kolla detta. Du ska även be om nummer till både tidigare och befintliga kunder som du kan ringa upp för att se hur de upplevt/upplever företaget. Tänk även på att företaget ska vara registrerat för F-skatt. Det kan du kolla upp på ett enkelt sätt genom att ringa Skatteverket. En annan myndighet - Kronofogden - kan du också ringa för att se om det finns anmärkningar eller skulder där. Företaget ska vara solitt.
  • Sista stegen: Innan du skriver ett avtal med ett städföretag i Uppsala för regelbunden hemstädning så finns det några detaljer att titta närmare på. Först och främst så gäller det säkerhet. Hur löser man frågan med nycklarna? Du ska vara säker och du ska känna dig trygg. Tänk även på att samma städare är att föredra och att det är en lösning som dels ger effektivare jobb och dels också en större säkerhet för dig - det ligger i både ditt och företagets intresse. Uppsägningstiden är också viktig att titta närmare på. Du vill kunna säga upp avtalet om du är missnöjd och inte sitta med en lång uppsägningstid. En annan sak att se över är flexibilteten. Kan du göra ändringar och komma med nya önskemål under resans gång? Kan städningen ske enligt dina önskemål - som kan ändras från vecka till vecka? Ett flexibelt företag är alltid att föredra!
29 Apr 2020

Om sidan

Den här sidan handlar om städning, om städredskap och rengöringsmedel. Här avhandlar vi städtekniker, vilka slags städredskap som är bäst. Vilka slags rengöringsmedel som passar till olika slags fläckar. Hur man hittar rätt i städbranschen och hur man kan få en hemstädning som fungerar.