Kontorsstäd för ett renare Stockholm

Ungefär noll procent av personal vill arbeta i skitiga lokaler. Det är ett minimikrav att en arbetsplats hålls städad. En bra städfirma gör skillnad vid kontorsstäd i Stockholm.

Hur ser en attraktiv arbetsplats ut? Det är i högsta grad viktigt att veta för den arbetsgivare som vill dra till sig och behålla personal med den bästa kompetensen. Arbetets innehåll är svårt att ändra men allt annat tål att ifrågasättas. Kultur, arbetstider, betalning och lokaler.

En bra arbetsplats är utformad med personalens bästa för ögonen. En blandning av social samvaro och tillräcklig ro för arbetsuppgifterna behövs. I grunden måste det också vara städade lokaler. Ovillkorligen. Det är ett rent minimikrav. För hälsa och för trivsel krävs kontorsstäd i Stockholm.

Att välja rätt firma för kontorsstäd

Hur ser kontorets behov ut vad gäller kontorsstäd? Hur många personer arbetar där och finns det mycket personal som tillbringar hela arbetsdagarna där? Är lokalerna nya eller äldre och finns det fikarum eller kök eller bådadera? Olika städföretag erbjuder olika tjänster i grundutbudet.

Om vi börjar vid arbetsplatserna behöver de städas av dagligen. Dammas och eventuellt också torkas och papperskorgar tömmas. Golven i hela kontoret måste dammsugas och/eller moppas.

Toaletter är A och O. De ska vara rena och det ska vara påfyllt med papper och tvål och handdukar. Utrymmen där personal värmer mat, fikar och lunchar ska vara rena och inga sopor får finnas kvar då arbetsdagen börjar.

Sist men inte minst bör städfirman ha en klar och rättvis policy angående de anställdas villkor.

23 Mar 2022

Om sidan

Den här sidan handlar om städning, om städredskap och rengöringsmedel. Här avhandlar vi städtekniker, vilka slags städredskap som är bäst. Vilka slags rengöringsmedel som passar till olika slags fläckar. Hur man hittar rätt i städbranschen och hur man kan få en hemstädning som fungerar.