Hemstädning som gör skillnad

Vardagen är allt mer stressig, det finns för många måsten i livet, och att städa är inte alltid den första prioriteten. För att göra livet enklare kan du anställa en firma för hemstädning.

Efter en stressig dag är det ingen som vill komma hem till ett hus som är stökigt. Att städa är dessutom ofta det sista man vill göra efter en lång arbetsdag. Att anställa en firma för hemstädning kommer med många fördelar och hjälper dig att leva ett bättre liv. Det ger dig chansen att ha tid med annat i livet, och städningen blir utfört på ett professionellt sätt. Du kommer hem till ett städat hem som luktar gott. Du får också välja hur ofta du vill att firman ska komma hem till dig. Om du har en stor bostad kan det vara bra med någon gång i veckan, men för ett mindre hus kan det räcka med varanna vecka.

Hitta rätt städfirma för ditt hem

Att hitta en bra och pålitlig städfirma är självklart viktigt för att det ska bli ett bra resultat. Du vill även känna dig trygg med firman som du anställer, de kommer trots allt ha tillgång till ditt hem när du inte är där. För att hitta en firma för hemstädning kan du först börja med att fråga vänner och bekanta om de har en bra firma att använda sig av. Även en snabb sökning online kan bjuda på lite tips. Glöm dock inte bort att kolla vad tidigare kunder har sagt om firman och vad för tjänster de erbjuder. Fråga sedan om en kostnadsfri offer från några olika firmor så att du kan jämföra mellan dessa och välja den firma som passar dig bäst.

RUT-avdraget går att använda

Du som behöver hjälp med hemstädning kan använda dig av RUT-avdraget. Det är ett skatteavdrag på arbetskostnaden och det ligger på 30 %. RUT står för Rengöring, underhållning och tvätt och det är ett avdrag alla som jobbar, betalar skatt och är över 18 år gammal kan använda sig av i Sverige. Du kan använda skatteavdraget upp till 50 000 kronor per år och det gäller per person i hushållet. För att kunna använda RUT-avdraget måste dock firman betala F-skatt, så det är viktigt att kolla upp att firman sköter detta. Många gånger inkluderar städfirman RUT-avdraget i sitt första offert. Är du osäker om firman du har valt har gjort det så kan du alltid fråga .

28 Aug 2020

Om sidan

Den här sidan handlar om städning, om städredskap och rengöringsmedel. Här avhandlar vi städtekniker, vilka slags städredskap som är bäst. Vilka slags rengöringsmedel som passar till olika slags fläckar. Hur man hittar rätt i städbranschen och hur man kan få en hemstädning som fungerar.