Hemstädning - få tid med annat

Att hinna med allt under 24 timmar kan kännas nästan omöjligt, och det är alltid något som blir lidande. Ett sätt att få tiden att räcka till är att anställa en städfirma för hemstädning.

Diska, tvätta, laga mat, köpa mat, städa, hämta barnen, läxor, träna, jobba och hinna att sova. Att hinna med allt i vår vardag är verkligen omöjligt, och det är alltid något som blir lidande. Det sista du vill ska bli lidande är tiden med familjen, och din fritid. Det är trots allt viktigt att du har tid med det roliga i livet. En sak som är svår att hinna med är att städa. För många är det dessutom otroligt tråkigt att behöva städa. Att få hjälp med städningen hemma är ofta en räddare, och du slipper att komma hem med en lång lista över saker att göra. Istället kommer du tillbaka till ett hus som luktar gott, och du kan slappna av efter en lång dag.

Utnyttja RUT-avdraget

Att anställa en firma för hemstädning är ett stort val, och den måste passa din budget. Det är däremot enklare idag att anställa en firma för hjälp med städningen i ditt hem. Detta eftersom du kan använda dig av RUT-avdraget. RUT står för Rengöring, Underhåll och Tvätt och det är ett skatteavdrag som gör det enklare för en privatperson att anställa hjälp för tjänster i hemmet. RUT-avdraget ger dig hela 50 % av på arbetskostnaden, vilket gör att allt fler kan ha råd med att anställa en städfirma i deras hem. Sedan 2019 gäller RUT-avdraget upp till 50 000 kronor per person och per år.

Hitta rätt städfirma

Att hitta rätt firma för att utföra städningen i ditt hem är också självklart viktigt. Du vill att städningen ska bli utfört på ett korrekt sätt, och du vill känna dig trygg att ge ut din nyckel. Innan du bestämmer dig för vilken firma du ska anställa gör en snabb sökning online och kolla på gamla omdömen från tidigare kunder. Det ger dig en ärlig bild om företaget. Be gärna också om några olika offerts, så du kan jämföra mellan olika priser för tjänsterna. Det är du som själv bestämmer hur ofta du vill att städningen ska bli utförd i ditt hem. För bästa resultatet är det bäst att utföra det minst en gång i veckan. Satsa även på en storstädning 2 gånger per år för att få det helt rent.

17 Apr 2020

Om sidan

Den här sidan handlar om städning, om städredskap och rengöringsmedel. Här avhandlar vi städtekniker, vilka slags städredskap som är bäst. Vilka slags rengöringsmedel som passar till olika slags fläckar. Hur man hittar rätt i städbranschen och hur man kan få en hemstädning som fungerar.