Ett fläckfritt liv

Det kanske inte blir det perfekta livet. Men du får tid att njuta av annat. Lägg tiden på roliga saker som sätter guldkant på tillvaron. Ta hjälp med röjning, flyttstädning och rengöring.

Kanske har du vid något tillfälle träffat på någon som ser perfekt ut. Och som ser ut att leva ett perfekt liv. Där varje hårstrå ligger rätt, bilen blänker och barnen ler väluppfostrat. De är inte särskilt vanliga i verkliga livet, men finns där som en vision hos många av oss. Ingen tror väl att det är rimligt, men visst kan man ändå sträva mot det bästa. Det kan gälla lönenivån, storleken på bostaden och möjligheten att leva gott och uppleva spännande saker. I alla fall då och då. Ett knep är att lätta på kraven på vissa delar och go all in på andra. Du avgör vad som är rimligt för dig.

Rim och reson

Tiderna förändras och vi med dem kan man nog säga. Att det skulle bli möjligt att göra skatteavdrag för praktiska tjänster hade ingen kunnat gissa på för tjugo år sedan. Men om du vill ha hjälp med fönsterputs, tvätt och städning har du möjlighet att dra av. Även IT-hjälp och flyttning ingår numera. Det är en möjlighet som kan ge dig tid för annat, exakt vad avgör du själv. Kanske vill du satsa på karriären, få mer tid med familjen eller syssla med något fritidsintresse som pockar på. Gör en kalkyl över kostnaderna. Sedan kan du värdera vad dina nyvunna timmar ska användas till.

Behoven skiftar över tid

Ett år har fyra årstider och många av våra rutiner hänger ihop med dem. Exempelvis däckbyten på bilen, om vi åker skidor eller är på stranden under lediga stunder. Om det är möjligt att odla på balkongen eller om det känns bättre att läsa en bok i älsklingsfåtöljen, i väntan på våren. En del återkommande traditioner ser vi fram emot, andra tar emot. I perioder känner vi lust och är pigga, ibland kan tröttheten kännas övermäktig. Ta hjälp av någon som kan utföra städning, röjning eller flytt när det blir dags att förbereda sommarstugan eller stänga igen för vintern. Hör dig också för kring vilka tjänster du kan använda om du behöver sortera ut och flyttstäda inför en husförsäljning. Samma gäller förstås om du tvärtom skaffat ny bostad och känner att det krävs en hjälpande hand för att hålla dammråttorna borta. Läs gärna mer på denna sajten: https://www.hemstädninguppsala.se

10 Apr 2020

Om sidan

Den här sidan handlar om städning, om städredskap och rengöringsmedel. Här avhandlar vi städtekniker, vilka slags städredskap som är bäst. Vilka slags rengöringsmedel som passar till olika slags fläckar. Hur man hittar rätt i städbranschen och hur man kan få en hemstädning som fungerar.