Du behöver inte göra allt själv!

Tänk dig när du ska flyttstäda, att någon annan kommer och gör det där åt dig. Vilken lättnad det kan innebära att någon annan tar ansvar och ser till så att du själv kan ägna dig åt flytten i lugn och ro.

Eller om du är intresserade av städning och tycker att det är roligt och ser flyttstädningen som ett sätt att göra ett avslut på den gamla bostaden och vill städa allt själv. Det finns ju de människorna som tycker att sådant är roligt. Då kan man anlita en flyttfirma som gör resten så att du, om du alltså har lust, kan fokusera på flyttstädningen i stället. När du ska anltia en flyttfirma, vad kan man behöva tänka på då? Finns det bättre och sämre flyttfirmor? Bör man tänka på något speciellt? Här tar vi upp några bra saker som man kan behöva tänka på.

Tänk på detta när du anlitar en flyttfirma

De finns lite obskyra människor i alla branscher. Ibland kan det hända att vissa firmor vill ta betalt svart och inte redovisa öppet vilka uppdrag de har eller betala sina anställda den lön och betala skatt för dem. Det kan tyckas frestande att inte behöva betala så stora summor för att få en flytthjälp, men tänk då på att om du väljer i stället att betala hela priset för flytthjälpen så kan du dra av på Rut-avdraget för flytthjälpen. Vill du anlita en flyttfirma enligt konstens alla regler tänk då på att:

  • De ska ha F-skattsedel – utan en F-skattsedel är det inte berättigat att dra av för Rut-advraget för deras arbetskostnad.
  • Noggranna flyttkarlar – det ska vara pålitliga flyttkarlar som är försiktig med ens saker. De ska inte stjäla attraktiva ägodelar och de ska inte tipsa andra om saker som kan vara stöldbegärliga.
  • Försäkring på sakerna – flyttfirman ska ha egan föräkring på sakerna. Skulle något så hända med dem, ska flyttfirman kunna ersätta för det som har hänt med dem. Skulle någon skadas under flytten så är det bäst att den som har skadats får sin ersättning efter utfört arbete så att den personen kan komma tillbaka i arbetet och inte blir skadad för livet. På samma sätt ska bilen och verktyg ersättas om något skulle hända under en flytt.
  • Miljövänliga – det kan vara viktigt att veta att flyttfirman är miljömedveten och inte slösar med bensin och mljöförstörande medel när de kan vara miljövänliga och göra saker och ting på ett bra sätt. Läs mer här.
30 Sep 2019

Om sidan

Den här sidan handlar om städning, om städredskap och rengöringsmedel. Här avhandlar vi städtekniker, vilka slags städredskap som är bäst. Vilka slags rengöringsmedel som passar till olika slags fläckar. Hur man hittar rätt i städbranschen och hur man kan få en hemstädning som fungerar.